درباره نشریه

فقه و حقوق اسلامی بر اساس قرائت اهل بیت علیهم السلام بیان کننده وظایفی است که از سوی شارع مقدس اسلام برای کلیۀ انسان­ها در شرایط مختلف مشخص شده است. وظایفی که کلیۀ جوانب زندگی هر انسانی را در برمی­گیرد و هیچ چیزی را مورد غفلت و بی­توجهی قرار نداده است و با وجودی که بیش از هزار سال از زمان تشریع  و ابلاغ  آن می­گذرد نه آنکه گذشت زمان طولانی و پیشرفت علم، آن را کهنه و خلل پذیر نشان نداده بلکه هر قدر از زمان می­گذرد و بشر در علم و تکنولوژی به پیشرفت­های جدید  دست پیدا می­کند،  ملاحظه می­گردد که چه همگونی و هماهنگی میان جدیدترین دستاوردهای علمی بشر با احکام فقهی وجود دارد. فصلنامه پژوهش­های فقهی تلاش دارد تا با درخواست از اساتید و صاحب­نظران این عرصه برای ارائۀ مقالات علمی و پژوهشی خود اولاً حق دقتی که آیات مبارکۀ قران کریم و روایات وارده از اهل بیت علیهم السلام شایستۀ آن است را به جا آورند و تحقق­بخش « لا یکون الرجل فقیها حتی یعرف معاریض کلامنا » باشند و ثانیاً  با طی گام­های دیگری برای مشخص کردن احکام شرعی به خصوص در موضوعات حادث و جدید، اعجازهای نهفته در آیات تشریعی که مانند آیات تکوینی برای بشریت امروز که مغرور از اندوخته­های علمی خود بوده و از این رو خویش را بی­نیاز از بهره­گیری از وحی می­داند، اعجاب آور و خیره کننده است را آشکارتر سازد؛ مقالاتی که از یک سو حاصل دقت و ژرف اندیشی در منابع فقهی به خصوص در آیات مبارکه قران کریم و روایات وارده از اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام باشد و از سوی دیگر با تکیه و بهره­گیری از تلاش­های فقیهان بزرگ امامیه که با وجود فشارها و سختی­هایی که در طول دوران­های مملو از خفقان از ایشان به جا مانده، بتواند ارائه کنندۀ نکات تازه برای پژوهشگران این عرصه باشد و یا لااقل زمینه را برای رسیدن به نکات جدید فراهم نماید.
این نشریه در حوزه فقه و حقوق اسلامی فعالیت می نماید و تازه ترین و جدیدترین یافته های پزوهشی مربوط به اساتید برجسته حوزه و دانشگاه را به جامعه علمی و اسلامی معرفی می نماید.

رویکرد اصلی این فصلنامه  پژوهشی(Research Paper) است، که به منظور ارتقای سطح دانش علمی پژوهشگران, سهولت مبادله علمی بین آنها, معرفی پیشرفت‌های عمده در زمینه‌های مختلف فقه و حقوق انتشار می یابد. مقالات علمی که در  این نشریه می‌تواند مورد بررسی قرار بگیرند از نوع پژوهشی (Research Paper) می باشند.

این نشریه  در سال در سال 1390 با عنوان  " پژوهش های فقهی " از طرف وزرات علوم ، تحقیقات و فناوری با شماره نامه (3/77637) حائز درجه علمی - پژوهشی گردید و پس اخذ درجه در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) نیز نمایه شده است.